Den selvejende institution, "Børnehuset Kruså"

Børnehuset Kruså er startet på initiativ af en gruppe forældre i området og er indviet den 5. januar 1966, som Kruså Børnehave, en selvejende daginstitution. Børnehuset Kruså er en lille institution med plads til 30 børn i alderen 3-6 år + 14 børn i alderen 0-2 år, beliggende i den østlige del af Kruså.

Børnehuset har ingen lukkedage bortset fra helligdagene, dvs. at vi har åbent alle hverdage om året fra 07:00-17:00 (fredage 07:00-16:00), og der er mulighed for tilkøb af morgenåbning.

Desuden er der 11 måneders forældrebetaling.


Hvem er vi...
Børnehuset ligger overfor Fjordskolen, som tidligere har været Kruså Skole. Og med bare en kort gåtur når man hen til Grænsehallerne, som vi især i vintermånederne gerne gør brug af.

Vores legeplads er lille, men godt udnyttet med mange gode legemuligheder.                        

Går vi over vejen Åbjerg, er vi i et dejligt naturområde.

Bag et stort grønt græsareal med bakker og store træer, har vi skoven med dens mange muligheder... 

 

 

 

 

 

 

 

 
Høje skrænter, som kan bestiges...  En rindende bæk... 
Tæt krat som i selve junglen
...   Bålplads med bænke og borde...  Dejlige kælkebakker o.s.v...

På en længere vandretur, når vi fjorden ved Skomagerhus, hvor alle strandens muligheder ligger åben for os.

 

Vores profil
Det overordnede fokuspunkt for vores arbejde med børnene er: Sprog, natur og bevægelse, som der er rig mulighed for med vores beliggenhed.
Vi arbejder i aldersopdelte grupper for at kunne tilgodese børnenes behov og for bedre at kunne planlægge hverdagens aktiviteter.

 

Giv børnene ret til at lege og lære
At drømme og forme, leve og være.
Kun der hvor børn kan føle sig trygge,
Gror det, de gamle kaldte for lykke.
   
           ( Carl Scharnborg )

 

Sidste nyt:

Om nogle få år bliver vi en del af Børnehuset Mølleløkke, som bliver opført som en lille "børnelandsby" ved siden af Lyreskovskolen i Bov. Institutionen vil komme til at rumme 2-3 grupperum til de enkelte årgange, med egen indgang, store lyse fælles områder, et kreativt værksted, et motorikrum og selvfølgelig meget mere. Vi har har tegninger af bygningen liggende her i børnehuset og fortæller gerne mere om projektet.

Bygningen vil fremstå som en lille landsby med mindre torvedannelser, huse og varierede rumhøjder. Legepladsen vil blive zoneopdelt, så der bliver plads til den vilde, den stille, den undersøgende og den eksperimenterende leg.